Over vrijwilligerswerk

Vrijwilliger worden

Bij Versa Welzijn zijn ongeveer 1.600 vrijwilligers actief op zeer diverse functies: van het ondersteunen van mensen bij het invullen van ingewikkelde formulieren tot het bemensen van de bar in het wijkcentrum. Wij zijn al deze vrijwilligers zeer dankbaar: hun werk is van grote waarde voor de samenleving en voor ons. Wilt u ook vrijwilliger worden bij Versa Welzijn? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

Waarom vrijwilligerswerk doen bij Versa Welzijn?

  • U draagt bij aan het welzijn van de mensen in uw wijk of gemeenten
  • U leert nieuwe vaardigheden en ontdekt nieuwe kwaliteiten
  • U leert nieuwe mensen kennen
  • U wordt begeleid door een beroepskracht, waarbij u terecht kunt met uw vragen, ideeën of problemen. In sommige gevallen wordt u begeleid door een vrijwilligerscoördinator.
  • Wij bieden deskundigheidsbevordering en scholing, bijvoorbeeld via Versa Vrijwilligerscentrale
  • U heeft de mogelijkheid om mee te praten over het reilen en zeilen van de organisatie

Vrijwilligers die tijdens het werk per ongeluk schade aanrichten of een ongeluk krijgen zijn voor de financiële gevolgen hiervan verzekerd door de vrijwilligersverzekering van de gemeente waarbinnen zij vrijwilligerswerk doen middels een Aansprakelijkheidsverzekering en een Ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering.

Wat voor vrijwilligersvacatures heeft Versa Welzijn?

U vindt onze vrijwilligersvacatures in de vacaturebank. Hier vindt u ook vacatures van andere organisaties in de regio. Vindt u niet de vacature die bij u past? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscentrale.

Zij kunnen dan met u meedenken over het juiste vrijwilligerswerk voor u.